Les entitats ecologistes al·leguen el projecte de la C-55

11 12 2009

El col·lectiu ecologista Revolució Verda – Joves d’Olesa i l’Associació Naturalista d’Abrera han presentat aquest matí un pleg d’al·legacions conjuntes per rebatre el projecte i l’estudi d’impacte ambiental de la “variant C-55” amb la voluntat de retirar aquest projecte.
 
Els arguments són diversos deguts els greu dèficids existents, i van des de qüestions conceptuals, de funcionalitat i priorització, fins a qüestions tècniques com en són les mesures correctives, passant per d’altres objeccions d’àmbit legislatiu. Ambdues associacions, amb el recolzament de l’Associació per la defensa i l’Estudi de la Natura de Catalunya (ADENC), s’oposen fermament aquesta nova autovia que és especialment agressiva amb espais reconeguts d’interès natural, però que també comportarà d’altres qüestions preocupants com l’equilibri territorial, la justicia social, la inversió econòmica, la necessitat…, posant en dubte la base dels fonaments d’aquesta nova via.
 
“Agafem el compromís” seguirà avançant per lluitar per una alternativa al model caduc de planificació impulsat des del departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), i ens especial amb aquesta infraestructura. Ara les entitats resten a l’espera d’una resposta oficial. En funció d’aquesta, Revolució Verda i ANDA Abrera no descarten traslladar la problemàtica al Parlament europeu degut a la greu afectació de la Zona d’Especial Protecció d’Aus del Llobregat, així com l’impacte sobre els hàbitats inclosos a la Xarxa Natura 2000.
 
Alhora s’està elaborant material de difusió divers, per tal de facilitar la informació a les persones, que de ben segur tindrà l’oportunitat de saber els neguits dels ecologistes. Properament s’informarà d’aquesta campanya.
 
Revolució Verda – Joves d’Olesa
Associació Naturalista d’Abrera
ADENC


Accions

Informació

Una resposta

22 12 2009
madebymiki

Us he penjat els “pòsters” al meu humil blog, a veure si podem fer una mica de soroll.

Salut companys!!

http://madebymiki.wordpress.com/2009/12/22/creixement-sostenible-al-baix-llobregat-autovies-i-transport-public/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: