NO A CAP ARE

Carell activitats

Olesa de Montserrat necessita revisar el Pla General d’Ordenació Urbana de 1993, ho saben tots els polítics i ho percebem tots els ciutadans i visitants. Ho demana la manca de serveis i la transformació radical del territori.
Així ho entenen desde fa temps molts ciutadans i entitats i com no, la majoria de partits polítics, que ho reflexaren en diverses promeses i acords pre-electorals.

En el que va de legislatura no s’ha tirat endavant tal revisió del PGOU amb criteris de sostenibilitat, tal com s’havia acordat. Amés a més s’ha obert les portes a una nova urbanització del nostre terme municipal configurada per la Generalitat, anomenada ARE, que supera en escreix la quantitat de vivendes edificables que Olesa habia acordat en la seva majoria amb el PGOU. I que ja molts pobles s’han negat a desenvolupar.

Tot això en un marc d’excedent inèdit de vivendes edificades que no troben mercat, on qualsevol altre solució a aplicar seria més eficient, com ja s’esta portan a terme tant per iniciativa privada com per la pròpia Generalitat.

És per això que les tres entitats, Associació de Veïns del Casc Antic, Revolució Verda i CEIM, us convidem a assistir a aquestes xerrades per pendre consciència de la situació actual entre tots plegats, perque estem convençuts que la situació ho requereix i perque pensem que aquestes actituts tan ilògiques ens faran convergir per defensar l’interès públic i demanar:

1. La retirada del projecte ARE.
2. La paralització del Pla General del 1993.
3. L’obertura d’un procés de participació popular de cara a la definició d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal al servei dels interessos del poble d’Olesa.
4. La ratificació d’aquest nou POUM per mitjà de consulta popular.
5. L’activació de polítiques reals per garantir l’accés a la vivenda més enllà de l’habitatge de propietat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: