PROJECTE RIUS

El Projecte Rius és una iniciativa que porta a terme l’Associació Hàbitats i té com a objectiu principal estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius. Fomenta l’apropament de la gent al riu i permet conèixer com són i com funcionen els ecosistemes fluvials, els organismes que hi podem trobar, la seva importància ambiental i social, així com els problemes que pateixen i què podem fer per millorar-los.
La nostra línia d’actuació ve marcada pel convenciment que per poder protegir quelcom, primer cal conèixer-lo i estimar-lo.
En aquest sentit, el Projecte Rius basa la seva activitat sobre tres grans pilars sense els quals aquesta iniciativa no tindria sentit. Aquests són: – l’educació ambiental,
– el voluntariat
– i la participació ciutadana

afavorint un treball en xarxa entre els diferents grups de voluntaris, associacions i entitats implicades.
Per poder gaudir del patrimoni natural és imprescindible tenir-ne un bon coneixement. Mitjançant l’educació ambiental, el foment del teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, el projecte promou una major implicació de les associacions i les persones per a compartir, engegar i emprendre iniciatives per la millora dels nostres rius i de l’entorn natural.

Els ciutadans són cada dia més conscients de la necessitat de col.laborar en la protecció i millora del nostre entorn natural. Des del Projecte Rius pensem que és important crear un vincle entre la societat i el medi ambient, aquest vincle es crea a partir d’una certa dinàmica social impulsada per una sèrie de persones que de manera desinteressada i totalment voluntària tenen ganes de compartir les seves experiències, participar en noves iniciatives i treballar, en definitiva, per uns objectius comuns.

A OLESA DE MONTSERRAT ja fa anys que funcionem. Fins el moment el projecte rius d’olesa ha estat format per l’escola Povill i Revolució Verda. Des de que varem iniciar la nostra activitat hem tingut erros i encerts però sempre hem avançat cap a la concervació i millora del riu. Al riu hem realitzar diferents activitats com ara:

  • Neteja del bosc de ribera.
  • Plantada d’arbres però no van tirar endevant per manca de reg
  • Projecció d’un itinerari de natura al llarg de l’areny
  • Recuperació d’una bassa ( activitat realitzada per l’escola povill)
  • Captura i cens de tortugues mediterranies i de floria en conveni amb el CRARC-COMAM
  • I en el futur intentar solucionar problemes de tràfic motoritzat per l’areny i gestió dels horts .

Plantada d’arbres
A %d bloguers els agrada això: